Bilder från alla tider

Här finner du bilder från alla tider och otider.... 

Har du tagit några kort på oss under årens lopp?

Maila gärna bilderna till kontakt@triomebumba.se

så kanske vi kan lägga in bilderna här!

Klicka på bilderna för att förstora!

1964

1966

1969

2019

Kärt återseende under en spelning i ORSA 2 Juni. Bertil och Bumba träffar trummisen Janne Harg som för tillfället är sjuk och ej kan vara med på turneerna, till höger gamle vännen Sven-Erik Smibock.

2017

Norrköping 2/9, Högertrafiken 50-år. Foto: Gabriella Nilsson

2017, 10 aug

Gröna Stugan, Sollentuna. Alla ser glada och nöjda ut, mest Bumba, men det kan man väl förstå....

 

2017, 10 aug

Full fart på Gröna Stugan i Sollentuna.

2017, 27 maj

Stort 60-årsfirande på Sverigedagarna på Djurgården.

2016

Under Inlandsbanefestivalen stannade vi till för ett gruppfoto vid polcirkeln.

2016

Inlandsbanefestivalen

Strax innan sista spelningen i Tjappsåive den 27 augusti, där Johan Piribauer och Monica Törnell var med.

2016

De bilder och den affisch, med autografer, som Janne Bumba fick av Beatles-killarna vid den gemensamma turnén i Sverige i okt -63, finns nu i säkert förvar kvar i Stockholm. Samlingen har nu köpts av Sven Hellsten, ägare till musikaffären i Götgatsbacken. Han har nog gjort en bra affär, samlingen kan säkerligen värderas till ca 150000:-. Allt finns att beskådas i skyltfönstret till musikaffären. Dock bakom stöldsäkert glas! Bilden här visar Janne Bumba och Svenne i butiken i augusti 2016.

1965

Bild från 1965 som var införd i tidningen Allers.

1957

En bild från första halvåret 1957. Janne Harg med sin trumma har inte kommit med riktigt än... Här medverkar vi i en stadsmarsch mellan Stockholm och Helsingfors. Vi var 10 st ungdomar som tävlade i bl.a. seriös sång, klassiskt piano, jazz på fiol eller som vi, musik-show. Unge musikstuderande Carl-Axel Dominique deltog i Jazz-piano. Jag vill minnas att det blev broderligt lika i tävlingen. Oscar Fröjd, känd med sitt "Ungdom med ton" var arrangör.

 

2015 Augusti.

Generationer bands ihop och historien blev levande när den gamla Hammarbydikten "Den grönvita fanan" tonsattes av klassiska Södermalmsgänget Trio Me´ Bumba och sjöngs in av Magnus Carlson, Roffe Wikström, Sofia Karlsson, Stephen Simmonds, Jonas Karlsson och Lalla Hansson. Idén att göra musik till dikten som första gången publicerades i Hammarby-Bladet 1927 kommer från sångaren Magnus Carlson och producenten Olle Ljungman som tidigare bland annat skapat låten "Platsen i mitt hjärta" tillsammans. Den nya låten släpps till dagens match - som ju innebär det officiella firandet av Hammarbyfotbollens första hundra år.

-Vi vill göra något när fotbollen fyller hundra år och kom att tänka på Trio me´ Bumba som ofta spelat i Hammarbysammanhang. När Olle och jag försökte skriva musik till dikten blev det lite väl pompöst, så vi lät Bumba tonsätta den, säger Magnus Carlson.

Matchprogrammet fick vara med vid inspelningen och ögonen tårades en smula när Söderveteranerna mötte yngre artister i en gemensam hyllning.

-Hammarby har hållit på med kultur i över hundra år, och för att visa det har vi försökt få ihop sångare från olika generationer, förklarar Magnus Carlson.

Trio me´ Bumba bildades 1957 av Janne "Bumba" Lindqvist som växte upp på Katarina Bangata, Janne Harg och Bertil Lindblom och har hållit ihop sedan dess. De har alltså funnits med istort sett halva den tid Hammarby IF existerat. På 60-talet var de riktigt stora och toppade Svensktoppen med låten "Man ska leva för varandra". Det är svårt att föreställa sig nu men när Beatles turnerade i Sverige var de förband till Trio me´ Bumba på några spelningar.

Trio har överlevt Beatles, och kanske är det dags för ännu en hit nu när de gått in i studion och gjort en Hammarbylåt? Vi är i alla fall många som helhjärtat ställer upp i refrängen "Hurra för den fana som Hammarby bär, den grönvita fanan oss alla är kär".

/Magnus Hagström

Full fart på Viking Cinderella! Bumba trakterar elbasen vid detta tillfälle, men föredrar helst sin gamla basfiol. Berra drar ett gitarrsolo, ser så ut så koncentrerad som han är....

Efteråt smakar det alltid med något i matväg tillsammans med en trevlig representant för serveringspersonalen.

Efter det, efter musik-konserten givetvis, lite kaffe och något svalkande.

2005

Den 22 januari 2005 tog vi upp hela första sidan i nöjesbilagan i Länstidningen Södertälje. Inuti tidningen givetvis ett reportage om gruppen, det är ju förstås mycket vi läst om tidigare.

1987

Aftonbladets Nöjesbilaga ferdag 18 oktober. 2 hela sidor i Aftonbladet. Stort! Lägg märke till att Bertil hat en saxofon på bilden... Kan han spela saxofon?? Ja, ni kan ju fråga honom vid tillfälle!

2014

Så här glad blev Bumba när han återsåg det gamla orkestersläpet i Dalarna hösten 2014.

 

1987

En variant på jubileumsfotot 30 år.

1967

8-sidig jubileumsskrift för vårt 10-års jubileum. Mycket nöje!

Uppladdning inför Allsång på Skansen, 2013.

Allsång på Skansen, 2013.

Allsång på Skansen, 2013. Foto: SVT, Sonja Tjernkvist.

2013

Efter väl genomförd allsång....

Gårdskär, augusti 2013

Gårdskär, augusti 2013

Gårdskär, augusti 2013

Gårdskär, augusti 2013

Alvesta Folkets Hus 8 nov 2013

Kopplat och klart! Nu kör vi!

Alvesta Folkets Hus 8 nov 2013

Tillbaka i Alvesta....

30 juli 2013

3 glada musikanter på Solliden scenen på Skansen. Allsång på Skansen.

27 oktober 1963

Vi bytte idolkort med våra spelkompisar....

29 oktober 1963

Tyvärr hade Beatles endast idolkort i svartvitt....

21 sept 2013

Tyrol, Gröna Lund.

Trion tillsammans med Terry Wayne, Bosse Winberg från Spotnicks och Hasse Rosén.

Foto: Ann Chi Erikes

21 aug 2013

Mosebacke, Stockholm

Foto: Peter Hellqvist

17 augusti 2013

Full fart i Gårdskär i norra Uppland.

18 juli 2013

Bumba håller låda på Skräddar-Djurberga fäbod i skogarna utanför Orsa....

Trion 2013

TRIO ME´ BUMBA 2013

Så här ser orkestern ut 2013

Startfältet på ALLSÅNG PÅ SKANSEN 2013.

Glöm ej att slå på TV:n tisdag 30/7 kl. 20.00. SVT TV1 !

1957

Första jobbet på ett 50-års kalas.

1957

Tommy hade körkort. Perfekt! Vi hade vunnit första pris i en amatörtävling i Konserthuset i Stockholm. Priset var 600:-. Det räckte precis til en turnébil! En stor s.k. Volvo-droska med plats för 8 personer inhandlades. Med Trio Bumba målat på sidorna for vi runt till alla ungdomsgårdar vi spelade på. Den fungerade dock bara nå´t år till 1959 innan den la av helt. Den stod sedan i en park i Enskede något år och var lekstuga för ungar på dagen och sovplats för mindre bemedlade på nätterna.....

1958

Enskede Ungdomsgård

1957

Tunnelbanestationen Fridhemsplan. Instrumentutrustningen var inte så märkvärdig då danspubliken under 50-talet inte hade så stora krav på ett bra "sound". Det var först med rock- och popbanden som förstärkare började användas i någon större utsträckning. Vi hade 2 förstärkare, en gitarrförstärkare på 20 watt och en till på 15 watt som också var en bandspelare. Denna gång var tunnelbanan transportmedlet till giget....

1958

Första gruppbilden, Enskede Ungdomsgård.

1958

En variant på första riktiga "orkesterbild" fotograferingen, Enskede Ungdomsgård.

1958

Vi hade inte riktigt funnit vår personliga stil och vårt eget sound ännu. Vi spelade på dansbanor runt Stockholm. De fanns det gott om på den tiden. Folk dansade överallt. Trion hade utökats, först med Jan Harg på trummor. Sedan hade vi också sångerskan Viveka Egnell och vibrafonisten Perre Olsson med oss.Vi spelade under flera år många gånger under sommarhalvåret i Skarpnäck utanför Stockholm.

1958-60

Transportmedlen kunde ibland vara av skiftande slag. På skolungdomens sportlovsvecka fick vi spela i Sälen under 3 år, 1958-60. Då var det spark som gällde när vi skulle förflytta instrumenten. Från Stockholm till Sälen åkte vi dock tåg. Som tur var.

1959

Sälenstugan Sälen. En ungdomsgård från Stockholm var uppe i Sälen och tog då egen orkester med sig dit, TMB.

1960

1960 fick vi den stora äran att spela på och inviga stora Folkets Hus Borgen i Visby. Nu hade sparken bytts mot flyg! Gotland blev sedermera ett av våra bästa landskap med tanke på antalet speltillfällen. Tilläggas kan att vi senare för det mesta åkte båt dit.... 

1960

1960 var ett bra år med många framgångar. Wasse, vår kompis från gården "Kingside" tänkte till sommaren sätta ihop en popshow. Den populära "Rockflugan", dvs Håkan Sterner, skulle tillsammans med sångerskan och skådespelerskan Laila Nyström och Trio me´ Bumba åka runt i folkparkerna och underhålla. Till höger på bilden syns programledaren Wasse, eller Hasse Wallman som han egentligen hette. Sedermera grundare av "Wallmans Salonger". Men eftersom vi var mycket upptagna, var och en på sitt håll, så kunde det inte bli så många uppdrag tillsammans. Men ett kul gäng var det och alla var vi väldigt förtjusta i Laila....

1960

Under året var vi med i vårt första TV-program, "En kväll på Sunside". Nalen, Sunside och Kingside tävlade om ungdomens gunst. Svart-vit TV, liten TV-skärm. Det var enkla programuppslag men alla program var bra tyckte man, det var ju TV!  Bilderna är unika, för tekniken var inte så mycket bättre än vad som bilderna visar. Mannen i nedre bildrutan är programledaren, den mycket kände orkesterledaren och gårdsföreståndaren, Arthur Östewall. Blev senare en god vän till oss i Bumba-gänget.

1960 ca

Att turnéra under dessa första år var mer ett äventyr än ett klirr i kassan. Hotell och fina middagar var man ljusår ifrån. Här en glad bild från scenen, sen fick man sova över i logen man tidigare bytt om i.... Vi hade ett mycket gott förhållande till våra folkparkschefer, så i stort sett så har vi övernattat i alla våra folkparker. Men ibland fick det förståss bli tält, och innan dess några korv med bröd som nattamat...

1960 ca

Så här såg våra resturangbesök ut...

1960

Senare på året medverkade vi i Folkparkernas artistforum i Eskilstuna. Bara att få vara med var fantastiskt. Under en helg samlas alla Sveriges Folkparksföreståndare för att se och höra nya och även erfarna artister bjuda på scenshower och underhållning. Sen skulle dessa folkparksgubbar samlas för att köpa upp den underhållning som dom önskade till sin park för sommaren. En populär artist var vid denna tid Gunnar Wiklund med sin "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad!. Trio me´ Bumba bidrog med "Gun från Dragarbrunn" och "Bär ner mig till sjön".

1962

1962 började jag själv (Bumba) min teaterutbildning. Först ett år på privat teaterskola, regissör Benkows. Sedemera Calle Flygares teaterskola. 1962 fick jag och några andra elever en uppgift att spela upp vårateaterprogram för en grupp av TV-team från Malmö-TV. Under ett par veckor spelade vi, och teamen arbetade som om det var riktig TV. Bl.a. var den legendariske Lasse Holmkvist med. Samma år startade Malmö TV.

1962

Bild från inspelningen av vår allra första EP-skiva 1962. Janne Bumba spelar på en bas från Höfner och Tommy lirar Gretsch. Bertil spelar på sin första gitarr med svajarm. Det var en engelsktillverkad Fenton Weill, en riktig skitgitarr enligt Bertil. Varje gång man rörde svajen så fick man stämma om gitarren....

1962

Första orkesterbilden i färg.

1962

Flickan är Laila Nyström som blev skådespelare och medverkade bl.a. i revyer med Carl-Gustav O. Arne. Tv-teatern Kowboysen som flankerar Laila. Göteborgs Stadsteater. Bumba till höger. Under en inspelning för TV-teatern.

 

1963

Efter 2 års studier för Calle Flygare.

1963

Ett av våra stora år. Året började med att vi kommer till Europa-films stor studio, störst i Sverige. Vi 4 ensamma personer i denna jättestudio fick oss att känna oss lite små. Vår producent, Sture Wahlberg försvinner från kontrollrummet redan efter någon halvtimme, måste gå på lunch med Alice Babs säger han. När han kommer tillbaka vid 17 tiden har vi spelat färdigt Spel-Olles Gånglåt och Sommar i Palma. Bilden från stora studion.

1963

Bertil och Bumba bildar kör i samma studio.

1963

Från samma studio igen. Tommy lyssnar på resultatet tillsammans med fr.v. vår producent Sture Wahlberg och en ung tekniker vid namn Gert Palmqrantz.....

1962-64 ca

Här ett collage hur det kunde gå till på scen, musik, dans, spex och upptåg.

Några fler scenbilder.....

1963

Vi fick också agera omslagspojkar på de små sånghäften som förr fanns att köpa i alla kiosker för 2-3 kronor. Varför finns inte dessa nu...? Här Aktuella Schlager 1963.

1963

En hel sommar i Folkparkerna 1963. En revymusical med TV-legenden Olle Björklund. Sven Paddock, Jules Sulvain stod för text och musik. Den hette "Amors Hörna". Olle "larvade" sig i parkerna, som det hette på den tiden. Vi var ett turnésällskap om 10-12 personer. Bilden föreställer när vi agerar spanjorer på Mallorca. Jules Sulvain skrev sin sista låt till just TMB 1963, "Svenskarna på Mallorca" som också blev inspelad på skiva.

1964

1965

Tidningen SE hade året 1965 en fototävling, "Bästa bilden på en kändis". Såklart, tar en bild på Tommy och vår turnéledare Nenne får agera den nedre delen. Bilden får första pris, 1000:-! Vad blir det idag? 3-4 tusen kanske? Och rolig är bilden........

.....Sedan gick bilden ut i världens tidningar. Dock inte som någon kändisbild, utan som en rolig bild bara. T.ex. återfanns den i USA, Life Magazine och Globe Magazin, i tyska Stern, i Norge, Danmark, Holland m.fl. Och kronorna flöt in....

1965

Promotionbild, från skivbolaget EMI. Eller reklamkort kanske det hette på den tiden....

1965

Tompa och Bumba på scenen i folkparken i Bollnäs. Nedanför scenen stod en yngling spelande munspel i stort sett hela kvällen. Och det märkligaste av allt, han tycktes kunna alla låtar!

1965

Några välkända sångfåglar, stjärngossar och en uppvaktande kavaljer. Luciabilden från 1965, kl 02 på en artistklubb i Stockholm. Vi var där men på bilden: Fr.v. sångerskan Laila Nyström, filmfotografen Hasse Seiden, Lill-Babs, Lena Hansson och skymd stjärngossen Jerry Williams.

1966

Helsides samlarbild från tidningen Rekord, 1966.

1966

En glad bild från sommaren 1966. Vi håller på med inspelningen av vår första LP. 12-13 låtar, spännande att hitta så många låtar på en och sammaskiva. Vi hade ju hittills bara givit ut singlar och några EP:n. Men vi fann många låtar som passade vår reportoar. En av låtarna som vi spelade in, nämligen Jay Epaes "Putti Putti" var en stor hit i mitten av 60-talet. Den svenska texten skrev jag (läs Bumba), den blev bra tycker jag. Det var lite lustigt med det där. Jay Epaes version spelades mycket i svensk radio, han sjöng på Hawaianska. Ett konstigt system gjorde att jag varje gång låten spelades fick ja ersättning från STIM. Ett par tusen för att jag skrivit en svensk text till den. Mycket pengar på 60-talet. Tyvärr fungerar inte systemet så nu. Den bästa låten på skivan är nog ändå "Ann-Charlott och Ellinor". En låt som vi fortfarande spelar. Om man tittar noga på bilden så är det något som inte är helt riktigt. Jo, Janne Harg, vår trumslagare, har under sommaren brutit höger hand i en fotbollsmatch. Men som det kamratgäng vi alltid varit så fick han spela trummor ändå med en arm. Den andra i ett gipspaket....

1966

Under 60-talet med Beatles i täten, skulle skivomslag mm vara i enkla miljöer, ju mer slitet desto bättre och gärna svart/vitt. Vi följde ju den trenden också, fotograferade oss i enkla miljöer. Kameran fanns alltid med! Några av dessa bilder används, liksom denna vid en mattspiskställning. Vid den här tidpunkten för fotograferingen, våren 1966, var bilden tänkt att användas till skivan "Min Fela", men vid närmare eftertanke kanske inte bilden stämde riktigt in med den glada låten som "Min fela" representerade.

1966

Sommaren 1966. Hörrgård utanför Ljusdal. Där bodde riksspelmannen Björn Ståbi, han med skägget. Dock inte Cornelis Vreeswijks skägg som Tommy drar i. Juli månad, lördag kväll, fest hemma hos Björn med ett flertal riksspelmän och andra viskändisar, TMB och Cornelis skulle också komma. Den nye omtalade trubaduren. Det var också inspelning för ett radioprogram. Cornelis uteblir, ingen vet varför.På söndag morgon anländer Cornelis. Han har suttit i finkan hos polisen över natten, för att nyktra till. I bakluckan på bilen ligger en död hjort som man kört på. Full fart med att stycka upp den. När vi sedan sitter i köket hos Björn, frågar vi om inte Cornelis har någon låt han kan avvara, vi håller nämnligen på att spela in vår första LP. Jodå, det finns, fram med en gitarr. Den här kan ni spela in, säger han och sjunger "Fredrik Åkare och den lilla fröken Cecilia Lind". Tack, säger vi, och kommer med den till vår inspelningschef, Ivan Nordström på EMI. Där blev det stopp. "Vi spelar inte in några låtar som den där stökiga trubaduren gjort. Det blir bara problem sedan..." Tänk, vi kunde ha varit först med den klassiska låten....

1966

Tennisduell med Sten, Per och Ebbe Nilsson från Sten & Stanley i Uddevalla, 1966. Vi hyrde några banor en eftermiddag, för både lek och allvar. Ryktet gick fort i stan. Efter någon timme var där säkert 100-tals åskådare. Vem vann? Det talar jag om någon annan gång!

1967

Nå´t spex på gång i Kvitterparken i Tobo, Uppland 1967.

Foto: Arbetarbladet, Tierp och fotot välvilligt utlånat av Upplandsmuseet.

1967

Trio me` Bumba 10 år. En vinbestänkt matsedel från 1967. Saken var nämligen den, att efter 10 år kände vi oss inne i musikbranschen och ställde till med en jättefest på den tidens största restaurang, Baldakinen, vid Norra Bantorget i Stockholm. Inbjudna var förstås våra respektive familjer, föräldrar och de personer som hade med oss att göra. Skivbolag, TV, radio plus en hög med kändisar som också hyllade oss med uppträdande och närvaro under kvällen.

Där kunde man få uppleva Sven-Ingvars, Sten & Stanley, Hep Stars, Hootenanny Singers, Björn Ulveus, Thore Skogman, Sigge Fürst, Carl-Anton, Skepparn, Charlie Norman med trio, Lasse Lönndahl och Gunnar Wiklund. Ursäkta i fall jag glömt någon! Ca 100 gäster + utsålt på Baldakinen, 1000 personer.

1967

Det roligaste tackkortet efter vår 10-års fest kom från musiklegenden Rune Wallebom!

1968

I studion....

1969

1969

1969

Återigen lite annorlunda instrument. Dom här instrumenten spelade vi hellre än bra i juni månad 1969. Precis som "Man ska leva..." gått upp som etta på Svensktoppen. Bilden tagen i Östersund efter spelning i Löväng midsommarafton 1969.

Samling artister och andra 1969. Fr.v. Björn Ullveus, Hagge Geigert, Carli Tornehave, Ewa Roos, Jarl Kulle och Trio me´ Bumba.

Foto: Allan Persson, SVT

1969

Ännu ett sånghäfte med vackert omslag....

Aktuella Schlager 1969.

1969

Från något TV-program 1969.

Foto: Pressens Bild

En tavla i olja som helt plötsligt blev oss varse. Den var 1.20 hög och 60 cm bred och målad av en intern, Lars Löfgren. Vet inte om han var berömd, men trevligt att bli förevigad även i olja. Målningen efter ett färgkort. Tack Lars!

1970

Helsides samlarbild från tidningen Året Runt 1970.

1970

1970 hyrde vi en hel villa i Visby hos Gralunds en hel sommar och turnérade därifrån. Våra respektive familjer var med och bodde då där. En kväll uppträdde Eva Roos och Roffe Berg på Murgrönan. Vi bjöd in hela sällskapet på lite förtäring på natten. Gitarristen Roffe med glaset i handen. Han var en av showidolerna hos Charlie Norman. Vi åt och drack, Eva fick gå ut i trädgården och kraxa vill jag minnas.....

På färgbilden är hela gänget samlat för en julkortsbild. Janne Ahlén (Hounds) med telefon, Tommy Eklöf, tekniker och Tobban, vår chaufför. God Jul!

 

1971

Vi började spela lite andra instrument, än dom som vi startade med. Tiden är i början av 70-talet. På dom gula tröjorna står det "Spola Kröken", systembolaget sponsrade en Spola Kröken-kampanj. Vad man ville framgår ju av texten. Vi fick åka runt på lite olika uppdrag, t.ex. spelning på lastbilsflak och åka runt i Jönköpings city någon timme och hela tiden spela låten "Spola Kröken"! Sen kunde det bli någon annan stad.... Men inte tror jag att någon hällde ut sitt dricka bara för att vi stod och sjöng en förmanande låt
/Bumba!

1971

En till bild från tiden med Spola Kröken kampanjen. Nej, vi fick ingen rabatt på bolaget, och lika bra var det då vi aldrig varit så sugna på starka drycker.

1971

Omslagsfoto på LP:n "De´ kan svänga till".

1971

Foto på baksidan av LP:n "De´ kan svänga till".

1972

Konstnär Nils Fridh, Ställdalen, gjorde dessa figurer! Varje figur är ca 15 cm hög och tillverkade i bränd lera. Meningen var att göra kopior av dessa. Men tyvärr gick konstnären ur tiden innan detta hann förverkligas. Men på ett LP-omslag kom gubbarna i alla fall. Dom är mycket lika respektive "originalgubbe"! Konstverken stannade kvar i konstnärens släkts ägo.

1972

Här en bild på konstnär Nils Fridh i Ställdalen och hans lergubbar! Tack Nils!

1972

Grattis till 15 år!

1972

Idolporträtt ur tidningen Starlet 1972.

Någon gång på 70-talets första hälft....

Många, många var de turnéer med marknadschefen för KF:s Kolonialavdelning, Harald Moström. Vi åkte nog runt i Sverige i 16-17 år. Här ett bildmontage från Sporthallen i Luleå.

"Jag drömde om en jättesal där statsmän satt på rad.....", ja i varje fall Domusanställda. Då all personal i hela länet var inbjudna så gick det åt 4 kvällar!

Vännäs, tidigt 70-tal.

Turnerar men vintertid och dessutom i Norrland, så är ett  vanligt fortskaffningsmedel sparken. Denna bild är tagen i Vännäs utanför Umeå tidigt 70-tal. Det är COOP som har en fest på dagen med en publik på gott och väl 200 personer. 60-70 av dessa kom ditglidandes på sin sparkstötting. Mycket snö och härliga minusgrader! Att åka spark på vintern var i varje fall under denna tidsepok mycket vanligt i Norrland. Bland sparkarna ser vi Tommy, Bertil, Bumba och programledaren Sune Olsson från Värmland.

1973

Under inspelningen av LP:n "Julekväll".

1974 Skansen, Stockholm

4 st glada spelmän i färgrika kläder, som en reklambild för folkmusik. I och för sig, Brudmarsch från Delsbo 1974... Bilden är, för att få en riktig miljö, tagen uppe på Skansen i Stockholm i samband med en TV-inspelning. Tidpunkten är februari månad, ca -10 grader. Väldigt kallt blev det med dessa tunna kläder eftersom inspelningen tog några timmar.

1974

Ännu en bild från Skansen.

1975

I 10 år, 1973-83, rullade vår blå-gula buss genom Sverige. Bussen var inredd med sängar, TV med hörlurar till var och en så ingen stördes, och stora "flygplansfåtöljer". Bussen, en pärla lyssnande till namnet Bedford VAM 14 av 1967 års modell. Slutade sina dagar i Malung i Dalarna där den, efter att ha tjänstgjort som husbil några år, stod avställd en längre tid. Det ville sig inte bättre att några ungar lyckades tända eld på den så den brann upp. Höggs sedan ner av en Orsa-bo som tog tillvara motor, låda och bakaxel. Tack Erkki i Göteborg för den tråkiga historien!

I fönstret på bussen vår chaufför Tobban Jansson och förste man i ledet, Tommy Eklöf som också hjälpte till under ett antal år. Fotot taget av Roland Johansson vid Högsloge utanför Hudiksvall.

70-talet

Sportgänget Trio me´ Bumba. Fotboll var ju det man tyckte var roligast att spela, och då helst utmana andra artister och band. Tennis mot Sten & Stanley var alltid en höjdpunkt! I fotboll var vi med i en korpserie under hela 70-talet. På vintern var det skridskor på, och s.k. rinkbandy. Vi vann aldrig men det var verkligen inte det som var meningen, man fick vara med ändå. I vårt fotbollsgäng hade vi med sångaren Jörgen Edman, han var mycket bra. Han bodde nästan granne med Bumba. Jörgen var också med i det berömda TV-laget. I rinkbandy var han inte med, han var rädd för att göra sig illa.....

1976

Våren 1976 står det en annons i tidningarna uppe i Dalarna att Trio me Bumba kommer att spela på Högmässan i Grangärde kyrka under Kommunister Staffan Edkvists närvaro. Det blir ett hiskeligt liv i det kyrkliga Dalarna, för och emot. "Dansband i kyrkan!" Ve och fasa! Toppen! Insändarna i tidningarna fyllde sidorna. Prästerskapet protesterade. Det hela fick lov att ställas in! Men, ny annons i tidningarna: "Tommy Wener, Bertil Lindblom och Jan Lindqvist sjunger i Grangärde Kyrka på Högmässan vid Tacksägelsedagen i oktober. Alla visste vem som skulle komma. TMB förstås! Kyrkan blev "utsåld"! 1500 personer, fullt i bänkar och i gångar! 5 sånger i kyrkan blev det. Dock strejkade ordinarie organisten mot detta upptåg. Efteråt stod vi och tog alla i hand, dom ville tacka oss för de vackra sångerna. Nu skrev även rikspressen om detta. Kontentan av allt blev: Prästen blev utfryst av prästerskapet och fick lämna Grangärde för Bohuslän efter något halvår!
/Bumba

1976

Bertil Danielsson i Ludvika kommenterar samma händelse så här:

Då var det ett Herrans (!) liv, ska jag säga.
Komminister Staffan Edqvist hade kontakt med gänget sedan sin tid som "motorpräst" i Stockholm och bjöd in Bumba Lindkvist och hans polare till högmässan i Grangärde.
Man ska leva för varandra, var ju något av trions signatur och budskap och borde passa perfekt inom ramen för kyrkans kärleksbudskap.
Men paradoxalt nog delade Bumba och Staffan Grangärde i två läger.
Ordinarie kantor tyckte tilltaget att bjuda på dragspel i kyrka av skrutt på lång stång och sjukskrev sig i protest.
Men kyrkan var sprängfylld av folk som tyckte att man ska leva för varandra.
Resten av församlingsmedlemmarna stod utanför och funderade på att konvertera till någon annan religion, vilken som helst som inte lockade massorna som de skamlöst populära Trio me Bumba och Staffan Edqvist

Idrottsmannen Tumba.... förlåt, Bumba ska det givetvis vara.....

1979.

Nygammalt 1979. Här spelas "Munkbromadamernas Jazzkapell" med text av Sven Paddock som blev en personlig vän.

1980

Förr när det fanns grammofonaffärer gjordes det också bra reklam om all som fanns att köpa. Vinylskivan är ett exempel på detta. På denna samlings-LP från 1980 har vi hamnat på samma rad som Evert Taube. Trevligt!

1982

Grabbarna framför bussen, en Bedford 1967-års modell. Här med den 5:e spelmannen, Tommy Eklöf som fanns med i orkestern några år på 70-80-talet. Bertil ser inte ut att vilja vara med ut och jogga nå´t den dagen..... Tommy och Hargen får det kämpigt i träskor...

Trio me´ Bumba på ett vykort också. Kortet såldes på Gotland på 70-talet. Follingbohus, Gotlands ledande dansställe, ville locka turister till danskvällarna.

1987

Grattis till 30 år!!

 

1989

Bumba i aktion på olika sätt. Vänstra bilden, verkar springa.....? Jodå, Stockholm Maraton 1989. Sedan blev det 4 Maror till + 4 Stockholmsloppet à 2 mil. Maratontiden var 4,35. Jag har alltid gillat att spöka ut mig. Till höger några äldre bilder med peruk och gitarr med gummisträngar och en egomdomlig utstyrsel där under....

1994

Uppladdning inför en spelning i de stora skogarna i Dalarna.

1994

Så där ja... full fart! Sågsbo Bystuga i Dalarna.

1994

Hällefors Marknad. Foto: Ulla Pettersson.

1995

Kajen, Mora.

1997

22 juli, Rättviks tisdagskul på Storgatan, precis fyllda 40 och "nyfådda" t-shirts av vår vän Ulla i Rog.

1997

Fortfarande den 22 juli, efter jobb så kommer arbete.... Undrar hur många kilo vi har lyft under åren.... Men inga sura miner här inte!!

1997

23 juli. Ny dag. Nya upplevelser! Orsayran i strålande sol!

1997

Ännu en bild från Orsa!

1997

Många bilder har det tagits! Här en med en utav våra största fans, Ulla från Rog.

1997

Eskilstuna. Foto: Per G Norén.

2001

Vi möts igen, en turné genom Sverige okt-nov 2001. 52 föreställningar från Kiruna - Trelleborg.

2006

Gröna Lund, Stockholm.

År 2002 går Tommy Wener bort efter några års sjukdom. Han satte en personlig stil på gruppen med sin fina sångröst. Rolf Larsson som spelat med Cedermarks orkester och som vikarierat en del under Tommys sjukdomstid, fick nu gå in i gruppen. Rolf och vi andra tre har funnit en härlig stil och tillsammans för vi nu namnet Trio me Bumba vidare på nöjets estrader!

2009

Ynglingen med glaset i handen fyller år. Uppbådet av uppvaktande firare på M/S Cinderella var under en underhållningsvecka enormt. Ja, åtminstone 3 herrar i vimlet....

2007

Lotta Engberg och Janne Bumba på Viking Cinderella 2007.

2009

Ånedin-Linjens M/S Birger Jarl.

2010

Ånedinlinjens M/S Birger Jarl i januari 2010.

Från vänster Bertil Lindblom, Janne Harg, Bumba Lindqvist och Roffe Larsson.

2010

Bertil, Bumba och Janne håller igång på Viking Lines M/S Rosella i februari 2010.

2010 (?)

Vi har styrslat till oss lite och ställer gärna upp för fotografen. Berra, Folke, den alltid glade vikarien och Bumba.

2010

15 mars fick PRO i Lövånger besök. Här med Folke Lindqvist på dragspel.

2010

Roffe Larsson faller i en elegant posé till vår vikarie, Folke Lindqvist från Bröderna Lindqvist.

2010

24 juli, dansbanan i Sörsjön i norra Dalarna. Dans till Trio me´ Bumba......

2011

Ett fotomontage, i den infällda bilden, glada underhållare flankerar en av de stora, Bert-Åke Warg. Bertil Lindblom och Bumba ingår även i Taube-sällskapets orkester Mysingen med Taube-tolkaren Thomas Edström. Det roliga med denna bild är att ingen verkar bry sig ett dugg om fotografen.....

2011

27 januari......   Då fortsätter vi in på det 54:e året. Du hänger väl med??

2011

Hela gänget på nöjesbåten MS Birger Jarl sommaren 2011.

2012

Hej!

Styrelsen har beslutat att lägga ner Allsången efter 11 lyckosamma år

Tack för att Ni alltid ställt upp och bjudit på Er själva under alla åren , många trevliga minnen finns bevarade från förberedelser och genomförande.

Vi tror också att Hela Söder sjunger var uppskattat inte bara från Söderborna!

Tack än en gång hälsar!

SHV s Styrelse g/m

Rolf Svenson

Tråkigt tycker vi, hoppas den återkommer en vacker dag! Tack all publik som varit där!

2012

4 april var Berra och Bumba och underhöll på SPF i Nyköping.

Foto: Ulla Höglund